6 érv amellett, hogy érdemes biztosítási alkusz segítségével biztosítást kötni

Kérd alkusz segítségét, ha szükséges!2024. június 7., péntek

Elgondolkodtál már azon, hogy melyik az előnyösebb számodra: közvetlenül a biztosító társaságnál megkötni a biztosításod, vagy egy alkuszcég szolgáltatását igénybe venni? Vajon az Eurorisk biztosítási alkuszként miben nyújt többet Neked? Összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb információkat és 6 érvet, melyek az alkuszcégek mellett szólnak.

Ki a biztosítási alkusz?

Az alkusz független biztosításközvetítő, aki az ügyféllel kötött szerződés alapján, az ügyfél megbízásából jár el, előkészíti a biztosítási szerződés megkötését, tevékenysége kiterjedhet – az ügyfél képviseletében – a szerződés megkötésére, és a megbízó igényeinek érvényesítésében történő közreműködésre.

Mi a biztosítási alkusz feladata?

  • Az ügyfél megbízásából és érdekében eljárva nyújt szakmai támogatást biztosítási területen.

  • Az ügyfél számára annak biztosítási kockázatai felmérésével, kezelésével, illetve biztosításaival összefüggő szaktanácsot ad.

  • Beszerzi és bemutatja a különböző biztosítók ajánlatait.

  • Előkészíti az ügyfél és a biztosító közötti biztosítási szerződést.

  • Folyamatosan figyelemmel kíséri a biztosítótársaságok termékpalettáját és a termékfeltételek változását.

  • Eljár az ügyfél érdekében a biztosító felé.

 Mi nem tartozik az alkusz hatáskörébe?

A biztosítási alkusz nem jogosult a biztosítók képviseletére.

Mit jelent az alkuszi megbízás?

Az alkuszi megbízást az ügyfél (mint megbízó) adja az alkusz részére. A megbízás egy szerződéses dokumentum, melyet az ügyfél aláírásával (akár elektronikus úton tett aláírásával) lát el. Az alkusz (mint megbízott) e dokumentum alapján járhat el a biztosítóknál a biztosítási ügyekkel kapcsolatban. Az alkuszi megbízás lehet eseti jellegű, amikor az csak egy konkrét biztosítási szerződés megkötésére vonatkozik, de lehet általános is, ilyen esetben akár visszavonásig is érvényes lehet a megbízás, ha a felek abban állapodnak meg.

6 érv amellett, hogy érdemes alkusz(cég) segítségével biztosítást kötnöd

1. Az alkusz mindig a legmegfelelőbb biztosítást keresi meg az ügyfélnek, azaz Neked, hiszen a Te érdekedben jár el, nem képviseli egyik biztosítótársaságot sem.

2. Optimalizálja a biztosítók ajánlatait, figyelembe véve a személyes igényeidet, a technikai kötöttségeket.

3. Jelentős összeget spórolhatsz meg, ha alkusz által összehasonlított biztosítási termékek közül tudatosan választasz és kötöd meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod, lakásbiztosításod, utasbiztosításod vagy bármely egyéb biztosításod.

4. Az alkusz jelentős ügyintézési terhet vesz le a válladról, hiszen Neked már csak annyi lesz a dolgod, hogy időben befizesd az aktuálisan esedékes díjakat.

5. Az alkuszi tevékenység számodra díjmentes

6. Az alkusz választ ad minden felmerülő szakmai kérdésedre, és olyan kockázatokra is felhívhatja a figyelmet, melyekre esetleg nem gondolsz.

 

Bár az online biztosítási díjkalkulátorok általában könnyen értelmezhetőek, és azonnali fontos információkhoz juthatsz általuk, szakértőink az Eurorisk-nél készséggel állnak rendelkezésedre személyesen, telefonon vagy online platformokon keresztül.

Keress minket bizalommal és használd online kalkulátorunkat!

https://www.eurorisk.hu/pricecalculation/dijszamitas

Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.07.16
PoweredBy: SK Trend Kft